top of page

G - sport

Doel

Met G - sport wilt onze club iedereen met een beperking de kans geven om te sporten, waarbij plezier voorop staat.  

Ons G - sport gebeuren kent zijn basis bij multi move en gaat vandaar uit verder om de spelers handbal aan te leren.

Hierbij worden alle oefeningen op niveau van de spelers uitgelegd en met de nodige begeleiding voeren ze de oefeningen op eigen tempo uit.  

Aangezien we hier nog in onze opstartfase zitten hebben we ons voorgenomen om ons te beperken tot 1 doelgroep, namelijk: jongeren met een mentale beperking.  Maar dat wilt niet zeggen dat jongeren met een andere beperking niet aanmerking komen om deel te nemen. In tegendeel  iedereen, ongeacht leeftijd of beperking, mag 3 keer gratis en volledig vrijblijvend komen proberen.  Pas na die 3 trainingen gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.  

De uitbouw van onze G - werking is mede mogelijk gemaakt met de hulp van Sport Vlaanderen. Waarvoor dank!

Trainingen

Op zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00 staan we paraat om onze spelers een leuke sport- en handbalervaring te laten beleven.  De spelers worden verwelkomd door 2 gemotiveerde trainers/begeleiders waarbij elke training bestaat uit:​​

  • Opwarming

  • Bewegingsvaardigheden

  • Balvaardigheden

  • Een wedstijdje

Telkens met een knipoog naar handbal.​

G-sport project 'eaGles Go G²'

Jaarlijks wordt er door G-sport Vlaanderen een Crowd Funding op poten gezet om allerlei verenigingen financieel te ondersteunen om mensen met een beperking aan het bewegen/sporten te krijgen.  Dit jaar heeft onze club het project 'eaGles Go G³' in gediend en is door de jury als 1 van de projecten gekozen om deel te nemen aan de Crowd Funding.  Via deze link kan je ons project steunen!

Logo sport Vlaanderen.jpg
certificaat.JPG
bottom of page