© 2019 by SCS

Over ons?

Geschiedenis

Handbalclub Aarschot is opgericht op 9/12/2010 als satellietclub van HC Atomix. In de beginjaren had HCA een U14- en later een U16-ploeg in competitie.

Na een terugval van leden in het begin van het seizoen 2016-2017 is het ledenbestand ondertussen aangegroeid tot 27 spelende leden van een leeftijd tussen 8 en 14 jaar. Om deze leden een uitdaging te geven en verder te laten ontwikkelen in hun handbalcompetenties is, in het seizoen 2017-2018, besloten om opnieuw een competitieve ploeg in te schrijven in de U12 categorie.

HCA heeft ook steeds deelgenomen aan de jeugdtornooien buiten competitie voor de U8-U10-U12 categorieën.

HCA is tevens ook aangesloten bij de Vlaamse Handbalverenging en het regiocomité Antwerpen – Vlaams-Brabant en werkt nauw samen met de moederclub HC Atomix

Missie & visie

HCA is een jonge club gevestigd in Aarschot die op een leuke en speelse manier jongens en meisjes hun handbal-, motorische- en algemene basisvaardigheden wil bijbrengen in een familiale en ‘geestig gezonde’ omgeving met een goede dosis teamspirit. De trainingen en wedstrijden moeten een balans hebben tussen bewegen, plezier en prestatie, ieder op zijn/haar tempo of niveau

HCA is een handbalclub die zich richt op jongeren in regio Aarschot in een leeftijdscategorie tussen 7 en 14 jaar. We willen geleidelijk aan de leeftijdscategorie verbreden en indien voldoende interesse ook starten met fithandbal voor volwassenen.

HCA  wil voor haar jeugdleden een vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt en zich verder kan ontwikkelen in het handbal op zijn/haar tempo waarbij plezier en samenwerking voorop staan. De handbalsport kan zowel op een recreatieve als competitieve manier beoefend worden.

We staan open voor elke politieke of religieuze overtuiging, hebben respect voor ieders mening en oordelen niet op basis van huidskleur, uiterlijk of geaardheid. Pesten en uitsluiten horen niet thuis bij HCA.